ОЧИШЋЕН КАНАЛ МРАМОРСКОГ ПОТОКА
29.10.2013


Мраморски поток, који је годинама правио проблеме мештанима овог насељеног места у Градској општини Палилула, сада има ново уређено корито. „Задовољан сам због тога што су мештани својим договором допринели да се овај канал, у дужини од око 150 метара узводно и низводно, уреди и очисти од смећа како не би било плављења“, рекао је председник општине Палилула, Бобан Џунић. Он је са начелницом општинске Управе, Маријом Брајдић обишао ову локацију и са извођачима радова и мештанима разговарао о овој инвестицији.

Окупљени мештани, представници Савета грађана, објаснили су председнику да у одређеним периодима у току године, због неуређеног канала и бацања отпада у корито,  долази до поплава. „Сада ће бити много боље и лакше него што је било до сада. Имали смо велики проблем са водом и бујицом која нам је плавила земљиште“, рекао је Звонко Ивановић, мештанин Мраморског потока.

Председник општине Палилула Бобан Џунић је додао да је договор између самих становника села најважнији. „Овим радовима мештани ће добити много. Ближи се зимски период, а на овом терену је долазило до поплава и до плављења ораница. Угрожени су и бунари за води. Мештани су се међусобно усагласили и договорили око тога ко шта и где треба да уради. Ово је прави начин решавања проблема у заједници. Када постоји заједништво и договор, онда и шира друштвена заједница може да утиче да помогне грађанима као што је то урадила наша општина и град Ниш у овом случају , нагласио је Бобан Џунић.

Након уређења атарских путева, подршке грађанима у решавању питања водоснабдевања и изградње канализационе мреже, ово је добар пример решавања и других комуналних проблема, удружених грађана, који су од интереса за заједницу на сеоском подручију. (ЕКОполис,Д.Видојковић)